Momentul inaugurării Turnului a trecut iar dacă nu ați apucat să vedeți cum a fost fotografiile vă așteaptă aici.

Am creat simbolul pe care ni-l doream. Am dovedit că o idee indrăzneață poate deveni realitate prin implicare și muncă. Este limpede că există o cale pentru a îmbunătăți experiența noastră de locuitori ai acestui oraș dacă ne asumăm Spațiul Public.

Urmează să aflăm dacă această concluzie este relevantă, dacă avem energia de a susține efortul asociat cu activitatea de construcție al unul oraș mai bun la nivel public. Iată concluziile generate în acest sens, din partea Turnului:

a. Identitatea Turnul Nostru va fi asimilată de Fundația Comunitară Iași. Viziunea Turnului coincide în foarte mare parte cu cea a Fundației astfel încât el poate și va deveni imaginea Fondului de Revitalizare Urbană. Este de asemenea importantă trecerea Turnului din grija unui grup de oameni în cea a unei Fundații, din grija unei entități ad-hoc în cea a unei entități cu o viața lungă.

b. Voluntarii Turnul Nostru intenționează să se constituie intr-o echipă de consultanți disponibili să asiste grupurile de inițiativă plecate din Comunitate în găsirea de soluții și oportunități. Vom invita alături de noi și alte competențe pentru a consolida credința că implicarea voluntară nu este dificilă, problemele au răspuns și lucrurile bune se fac împreună.

c. Îndrăznim. Iar. Îndrăznim să ne dorim continuarea îmbunătățirii Spațiului din jurul Turnului, de această dată în forma unui parc. Vrem să aducem oamenii în jurul Simbolului, vrem să devină Turnul Nostru: Între Oameni.

Dorim să aflăm daca timpul acestei idei a venit. Astfel, căutăm activ membrii noii echipe de implementare pentru proiectul Turnul Nostru: Între Oameni. Scrieți-ne la adresa de contact a Turnului dacă doriți să contribuiți. Avem deja concursul echipei de arhitecți implicate și bunăvoința CFR și a autorităților. Facem?