Detaliile Turnului

1. Lamele verticale din material plastic, bicrome (60cm lăţime, lungime variabilă)

Intenţionăm o intervenţie minimă asupra turnului, cu maxim de efect. De aceea vom apela la iluzii optice şi contraste de culori.

Corpul actual al turnului va fi retencuit şi vopsit într-un gri inchis. Acest fundal va pune în evidenţă “coaja” ce va ambala partea superioară a construcţiei.

Lamelele vor “îmbrăca” toată partea cilindrică a turnului. Acestea vor avea colţurile tăiate la unghi ascuţit pentru a încuraja o iluzie optică (cu aceeaşi cantitate de material suprafaţa acoperită pare mai mare; se accentuează înălţimea compoziţiei).

Tot o iluzie optică este şi motivul culorilor diferite pe fiecare dintre cele două feţe ale lamelei. Privind turnul din mers, va părea că axul ce desparte cele două culori vizibile pe faţadă se miscă în sensul mişcării privitorului.

Vor fi ancorate din 30cm în 30cm de corpul turnului în mai multe puncte pe plan vertical.

Fiind pozate la interval mic una de cealaltă, vor genera o suprafaţă care va crea un efect de “pădure” în faţa vântului. Astfel tensiunile din vânt la care trebuie să reziste o lamelă vor fi diminuate.

 

2. Rame-cutie din policarbonat

Pe lângă efectul vizual pe care îl creează, vor avea şi rol de protecţie la soare (evitarea reflexiilor) si ploaie pentru LED display-uri. În secţiune transversală vor fi un trapez, laturile superioară şi inferioară având pantă pentru scurgerea apei.

Display-urile vor rula non-stop imagini fixe, sau filme cu informaţii utile pentru pietonii de pe pasarelă.

Tipul de informaţii difuzate va fi hotărât printr-un vot în care vor fi implicaţi locuitorii oraţului Iaşi prin intermediul acestui site.

 

3. Iluminatul nocturn

Fiecare lamelă va avea pozat un cablu cu LED-uri pe latura ce se prinde de turn. Rezultatul va fi o lumină indirectă ce va crea iluzia unui turn de lumină aflat în spatele lamelelor.

Astfel turnul va deveni vizibil şi pe timp de noapte, oferind chiar lumină trecătorilor în vecinătatea sa, atât timp cât pasarela nu este momentan iluminată nocturn.